Nieuws

Het laatste nieuws van De Kromme Spaak.


SQ Lab zadelmeting

Een zadel is net als een schoen - het moet passen!

Wanneer een zadel te smal is veroorzaakt dit onnodig druk en wel precies op de plekken waar druk ten alle tijden vermeden moet worden.

SQlab heeft als fabrikant van zadels een methode ontwikkeld om de afstand tussen de zitbotjes van het bekken te kunnen meten. Door deze meting kan de optimale zadelbreedte worden berekend. Dit concept heeft zich in afgelopen jaren bewezen en intussen is het bijna ondenkbaar om zonder meting van deze zeer individuele maat een goed zadel aan te schaffen.

Laat u bij ons d.m.v. de Popometer opmeten.

Ga op de Popometer met een meet-board zitten.
Maak een holle rug en maak extra druk door "op uw tenen te staand" zodat de zitbotjes goed in het meetboard gedrukt worden.
Grijp met uw handen onder de stoel en wiebel naar voren en achteren en een beetje naar links en rechts.
Sta op en controleer of de zitbotjes goed afgedrukt zijn.

De zadelbreedte wordt door ons in een speciale software ingevoerd en we zullen u een aantal vragen stellen die invloed hebben op de keuze van het juiste zadel, bijv. fietstype en zithouding (vanwege bekkenstelling).

Alle SQlab zadelmodellen zijn beschikbaar in tot max. 4 breedtematen. Zo kunnen we u garanderen dat uw zitbotjes optimaal op de juiste plek van het zadel gepositioneerd worden. Alleen op deze manier kan het gevoelige kruis, bij zowel mannen als vrouwen, ontzien worden en wordt de druk over de gehele breedte van het zadel comfortabel verdeeld.

Vorige artikel:

Riese & Muller
Riese & Muller