Nieuws

Het laatste nieuws van De Kromme Spaak.


Klant ervaring over 1e E-bike test-tocht

Eerste test-tocht met de elektrische-fiets georganiseerd door de Fietsbedrijf:

De Kromme Spaak.

 

Er was veel belangstelling voor het oefenen met een e-bike en op 13 mei kwam het er dan van. Met 14 personen waren we present op de eerste test-tocht.

 

We werden welkom geheten door een team van medewerkers onder de leiding van Dick-Jan de Lange.

Voor we echt op de fiets mochten stappen kregen we eerst een kopje koffie/thee aangeboden en daarna een uitleg over de verschillen tussen een gewone fiets ten opzichte van de e-bike. Maar vooral ook het verschil tussen de e-bikes zelf. Heel helder met filmpjes ondersteunt. Maar de beste leerschool is nog altijd met eigen ogen de verschillen kunnen waarnemen na uitleg waar je op kunt letten! We ontvangen een A4tje met daarop de 15 fietsen die getest kunnen worden.

 Fijn  deze theorie les, laten we het dan nu maar gaan ervaren…..

We mogen zelf een fiets uitzoeken of krijgen er 1 toegewezen die ook op maat wordt afgesteld, belangrijk is vooral dat we met de voeten op de grond kunnen komen. Voor de medewerkers is de afstelling regelen een fluitje van een cent, buiten worden al de eerste rondjes gedraaid totdat iedereen een fiets heeft en we gaan starten. Zelf had ik een super fiets, waarbij trappen niet nodig leek, het ging allemaal vanzelf. Zolang er weinig tegenwind voelbaar was fietste ik zonder ondersteuning. De tocht ging richting Wemeldinge, daarna de dijk op, daarbij kwam ook de harde zij/tegenwind. Heerlijk om dan even hulp in te schakelen. Genietend van het mooie uitzicht op de Oosterschelde voerde de rit ons naar het Sas. Omdat het snel kouder werd waren we heel blij verrast dat we in het fietscafé een kopje koffie/thee of choc.melk mochten bestellen. Wat heerlijk was dat en gezellig keuvelden we over de ervaringen tot dat moment.

 We wisselden van fietsen en probeerden ons de regels voor beginners eigen te maken en op te volgen, belangrijk vooral bij het wegrijden is de juiste instelling van versnelling en ondersteuning was ons geleerd!

De rit ging terug richting Kapelle, onderweg nog maal twee keer een wissel.

We hebben een prachtig stukje van onze omgeving gezien tijdens de tocht en ook duidelijk de verschillen in fiets en ondersteuning ervaren!

Terug gekomen bij de Kromme Spaak was iedereen enthousiast over deze kennismaking en de fijne manier van voorlichting en informatie.

Ieder ontving nog een tasje met verrassing en de verzekering dat men met vervolgvragen ook welkom is. Er komen nog meer test-tochten dus iedereen kan zich nog aanmelden of opnieuw meedoen voor een tochtje op een andere fiets!!!!

Vorige artikel:

SQ Lab zadelmeting
SQ Lab zadelmeting