Zonder pijn
op de fiets

Pijn tijdens het fietsen is een veel gehoorde klacht, zeker bij aanschaf van een nieuwe fiets of een ander zadel kan dit leiden van milde tot echt vervelende klachten. Veel klachten over pijntjes tijdens het fietsen zijn gelukkig op te lossen.

Zo horen we vaak problemen over pijnlijke zitbotten, rug en nekklachten, slapende of tintelende delen, maar ook een geïrriteerde of kapotte huid.

Het allerbelangrijkste wat u in acht moet nemen is dat u aan een nieuwe houding of vorm moet wennen, ook als u niet veel fietst en in een keer een lange tocht gaat maken ontkomen de meesten niet aan pijnlijke delen.

Helaas gaat de pijn niet altijd uit zichzelf weg of wordt dit juist versterkt
door een verkeerde afstelling of een zadel wat niet goed past.
Dit kan het fietsplezier behoorlijk vergallen.

Wat kunnen wij voor oplossingen bieden.
Wij kunnen u helpen met de meest optimale afstelling van uw fiets. Met onze bodyscan kunnen we u meten en de fiets zo optimaal mogelijk voor u afstellen. Dit kan voor zowel normale fietsen als e-bikes en sport en race / ATB fietsen.
Samen met u gaan we op zoek naar het meest ideale zadel. Wij beschikken over een zadelmeetsysteem van SQ lab, hierbij kunnen we aan de hand van een digitale drukpuntenscan kijken welk model, breedte en hardheid het beste bij u past. Op al onze zadels die we verkopen zit een proeftermijn van 14 dagen zodat u kunt testen of het echt het juiste zadel is.
Huid irritatie is vaak te voorkomen door het dragen van fietskleding of fiets onderkleding. Bij ons in de winkel kunt u verschillende artikelen vinden die juist dit soort problemen voorkomen. Wij beschikken over een paskamer, zodat u kunt ervaren wat het meest comfortabel zit.

DE BODYSCAN

Met behulp van onze bodyscan, kunnen we bij “De Kromme Spaak” uw fiets helemaal op uw maat afstellen. Hoe werkt dit?

  1. U neemt plaats op de Bodyscan.
  2. Wij meten uw totale lengte, hoogte van het borstbeen, bekkenkamhoogte en armlengte op.
  3. Dit wordt ingevoerd in de computer.
  4. We kiezen het type fiets en de gewenste zitpositie uit.
  5. De computer geeft een uitdraai van de ideale zadelhoogte, terugstand van het zadel, afstand tussen het zadel en het stuur en de stuurhoogte.

HET AFSTELLEN VAN UW FIETS

Als de meting klaar is moet de fiets op de juiste maatvoering worden afgesteld. Dit doen we m.b.v. een frameliniaal. Het is belangrijk dat bij aanschaf van de fiets de juiste framemaat wordt gekozen omdat anders de fiets niet op de juiste afstanden kan worden ingesteld. Soms moeten er meer aanpassingen aan de fiets gebeuren om de fiets op de juiste maat af te kunnen stellen, zoals een aanpassing van de zadelpen of stuurpen. Dit kunnen we in onze werkplaats prima voor u regelen. Als de fiets ingesteld is, staat de fiets voor 90% goed, de laatste 10 % gaat u finetunen tijdens of na een flinke rit.

ZADELMETING SQ LAB

Hoe werkt het:

  1. Wij meten de drukpunten van uw zitbotten op met een digitale meting.
  2. We bepalen het soort fiets en de gewenste zitpositie.
  3. Aan de hand van een aantal vragen bepaald de computer welk type zadel het best bij u past.

Er zit geen verschil in dames of heren zadels, maar wel in het
benodigde model, breedte of hardheid.
Een SQ-lab zadel is er al vanaf € 79,95 incl. meting en afstelling. U kunt
het zadel 14 dagen uittesten, mocht hierna blijken dat de klachten niet
zijn verminderd kijken we samen met u naar een andere oplossing
of u krijgt gewoon uw geld weer terug.

FIETS-ONDERKLEDING

In onze winkel vindt u fietskleding en fiets onderkleding, deze kleding is speciaal ontworpen zodat het naadloos op uw lichaam aansluit. Dit verminderd het scheuren van de kleding langs het lichaam en wordt het transpiratievocht ook goed afgevoerd, zodat huidirritatie of zelfs een scheuren van de huidplooien tot het verleden behoren
De 600 active wordt vaak gebruikt na een prostaatoperatie, zodat sport en beweging het genezingsproces bevorderen. Vraag het je dokter